Celzouttherapie en homeopathie werken beide vanuit een eigen specifieke uitgangspunt. Ze kunnen elkaar op een bijzondere manier ondersteunen en versterken.

Vanuit de verschillende bereidingswijzen van de celzouten volgens Dr. Schüβler en homeopathische middelen die dezelfde naam dragen maar anders zijn geproduceerd kan een andere proces op gang komen. Het is dus van belang eerst vast te stellen hoe en vanuit welk uitgangspunt men wil werken en daar de passende informatie en middelen bij te zoeken.

De namen waarmee minerale zouten in het lichaam aangeduid worden (zijn bijv. Kalium chloride ofwel Kalium chloratum), kunnen worden gebruikt in verschillende producten met een geheel andere beoogde werking. Minerale zouten in grofstoffelijke orthomoleculair vorm, als celzout en het homeopathische middel dragen dezelfde naam, gewoon een ‘scheikundige benaming’, bijvoorbeeld Kalium chloratum ofwel Kalium chloride. Een toevoeging D6 of D12 of bijv. C30 aan een naam zegt iets over de graad van verkleining. 

Een celzout volgens Dr. Schüβler heeft een andere insteek en beoogt een ander doel dan een homeopathisch middel. Vanuit de verschillende visies kan een middel dat dezelfde naam draagt een heel ander proces in werking zetten. De werking van een Celzout volgens Dr. Schüβler is vaak een anders dan die van het gelijknamige homeopathische middel. Informatie over de werking van een homeopathisch middel kan niet zondermeer aan een celzout volgens Dr. Schüβler worden toegeschreven en anders om.

Lees verder over de Celzouttherapie & Homeopathie

schussler2hahnemann2

Dr. Schüssler & S. Hahnemann

De celzouten volgens Dr.Schüssler