Vanuit verschillende bereidingswijzen kan een middel dat dezelfde naam draagt een heel ander proces in werking zetten. Het is dus van belang eerst vast te stellen met welk uitgangspunt men wil werken en daar de passende informatie en middelen bij te zoeken.

De namen waarmee lichaamseigen mineralen aangeduid worden (bijv. Kalium chloratum), kunnen worden gebruikt in verschillende producten met een geheel andere werking. De grofstoffelijke orthomoleculair vorm, het celzout en het homeopathische middel dragen dezelfde naam, gewoon een ‘scheikundige benaming’, bijvoorbeeld Kalium chloratum. De toevoeging D6 of D12 of bijv. C30 aan een naam, bijv. Kalium chloratum D6, zegt iets over de graad van verkleining en de bereidingswijze van het middel.

Een celzout volgens Dr. Schüβler heeft een andere insteek en een ander doel dan een homeopathisch middel. Vanuit de verschillende visies kan een middel dat dezelfde naam draagt een heel ander proces in werking zetten. De werking van een Celzout volgens Dr. Schüβler is vaak een anders dan die van het gelijknamige homeopathische middel. Informatie over de werking van een homeopathisch middel kan niet zondermeer aan een celzout volgens Dr. Schüβler worden toegeschreven en anders om.

Lees verder over de Celzouttherapie & Homeopathie

schussler2hahnemann2

Dr. Schüssler & S. Hahnemann

De celzouten volgens Dr.Schüssler