Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die het eigen zelfherstellend vermogen ondersteunt door o.a. de toepassing van een of meerdere celzouten volgens Dr. Schüßler. De Celzouttherapie volgens Dr. Schüßler is gericht op het herstel van de balans in de minerale werk- en functiestoffen in en om de lichaamscellen. De celzouten volgens Dr. Schüßler kunnen als zelfzorg- en als therapeutischmiddel worden ingezet.

Het toepassen van de celzouten volgens Dr. Schüßler als zelfzorgmiddel is zeer geschikt voor thuissituaties die geen professionele begeleiding vragen. Zie ook ‘celzout traditie’ en inname. In het literatuur overzicht zijn Nederlandstalige boeken opgenomen die inzicht kunnen geven in de verschillende celzout werkingsgebieden.

De Celzouten volgens Dr. Schüßler kunnen tegelijkertijd met andere medicatie of preparaten worden toegepast omdat de Biochemie volgens dr. Schüßler het lichaam slechts van lichaamseigen minerale stoffen voorziet. Deze celzouten komen van nature voor in de cellen. Het lichaam zal de aangeboden celzouten daar inzetten waar behoefte is. Ze werken ondersteunend en helpen het lichaam weer in de eigen beweging te komen.

De gevolgen van een ontstane disbalans in de mineraal huishouding gaan soms verder dan dat wat vanuit de zelfzorg ondersteund kan worden. Voor complexere en/of chronische klachten kunnen de celzouten met een gerichte procesmatige begeleiding therapeutisch worden ingezet. Een Celzoutconsulent of een Celzouttherapeut is erin getraind vast te stellen welke specifieke celzoutwerkingsgebieden ondersteuning behoeven met de celzouten volgens Dr. Schüßler gedurende de verschillende fases van een herstelproces.

Wat zijn uw mineralenbehoeftes ?

Leer in 2 dagen zelf essentiele mineralenbehoeftes herkennen aan de hand van fysieke gesteldheden en weefselkenmerken in gezichten.

Fotos Instituut voor Celzouttherapie

Vaak is er een specifieke combinatie van celzouten noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen. Zo heb je energiegevende, ontlastende en opbouwende celzouten. Wat is er nodig?

 

Celzoutadvies & begeleiding?

Op www.celzouttherapeuten.nl vindt u adressen van Celzoutconsulenten en Celzouttherapeuten die u verder opweg kunnen helpen.