Ondersteuning van levensprocessen op een natuurlijke manier.

In de landen ten oosten van Nederland is het inzetten van celzouten een traditie met zijn wortels in het gebruik van de natuur als medicijnkastje. Als je iets voor je gezondheid nodig hebt, zelf opzoek gaan in wat de omgeving je biedt of gebruik maken van wat anderen in die natuur vinden. Ook het nemen van een versterkend bad in mineraalrijk water of het inademen van de mineraalrijke damp bij een waterval is dan onderdeel van de ‘zelfzorg’; verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en welzijn.

Vertrouwen in de natuur en de eigen herstelkracht van het lichaam.

Natuurlijke celzouten zonder lactose Instituut voor Celzouttherapie

heilerde2

kneippkleur 

Vanuit deze gewoonte ontwikkelde zich ook de traditie van de Celzouttherapie; Je maakt in het leven iets door en daarbij ondersteun je de dynamiek van je levensbalans met de celzouten volgens Dr. Schüβler.

Sinds de ontdekking van het belang van een gezonde mineraal balans in de cel zijn de celzouten volgens Dr. Schüβler bij onze oosterburen dan ook te vinden in menig keukenla. Ingezet als dagelijkse zelfzorg, zowel bij fysieke als bij emotionele mentale disbalans, dragen ze bij aan het algeheel welzijn. In bijv. Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn de celzouttabletten vrij verkrijgbaar en in voorraad in vrijwel iedere apotheek. Vaak is er ook een speciaal opgeleide adviseur aanwezig samen met de vraagsteller het juiste celzout of de passende combinatie kan vinden.

Raadpleeg indien nodig altijd uw arts!

Klik hier voor - Celzoutraditie vervolg

Zelf passende celzouten uitzoeken?

In onze 2 daagse basis module leer je verschillende celzoutbehoeftes herkennen en krijg je handvaten om met de celzouten aan de slag te gaan.

 

Celzoutadvies & begeleiding?

Op www.celzouttherapeuten.nl vindt u adressen van Celzoutconsulenten en Celzouttherapeuten die u verder opweg kunnen helpen.