De celzouten volgens dr. Schüßler zijn cellulaire werkstoffen. Als weefselfunctiemiddel zijn ze geen voedingssupplement, ook geen voedselvervanger.

mineraal2 Dr. Schussler tissue salts Instituut voor Celzouttherapie natuurlijke celzouten Instituut voor Celzouttherapie

 

“Cellulaire zouten of celzouten” zijn specifieke minerale verbindingen die van nature in ons lichaam voorkomen. Het zijn pasklare essentiële werkstoffen voor de cel en de directe celomgeving. Een deel van de mineralen die we bijv. via voeding binnen krijgen wordt in de natuurlijke spijs- en stofwisselings- processen zo vaak ‘verkleind’ dat inzet op celniveau mogelijk wordt. Celzouten zou je kunnen zien als sleutels die nodig zijn om bijv. een proces te beginnen of in een bepaalde richting te laten plaatsvinden. Ze zijn o.a. voor het zelfgenezend vermogen een onmisbare schakel in de ontwikkeling, instandhouding en uitdrukkingsmogelijkheden van het menselijk lichaam.

De celzouten volgens dr. Schüßler bevatten vergelijkbare verkleinde minerale zouten zoals die van nature in en om de lichaamscellen voorkomen. De celzouten zijn genoemd naar Dr. Schüßler die met deze specifieke minerale zouten in een lichaam-identieke vorm de Celzouttherapie ontwikkelde.

Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. Alle levende wezens zijn dan ook afhankelijk van een continue evenwichtige opname, inzet en uitscheiding van mineralen. Als er door omstandigheden minder opname of meer inzet en uitscheiding van minerale zouten is, kan daardoor een disbalans van beschikbare werk en bouwstoffen voor de lichaamsweefsels ontstaan.

Een balansverstoring kunnen we aan allerlei signalen herkennen zoals bijv. voortduren moe zijn; iets niet zo lang meer vol kunnen houden; moeilijker kunnen ontspannen; vaker gestrest; slechter gaan slapen; sneller van slag zijn; of bijvoorbeeld het steeds weer terugkeren van dezelfde klachten en ongemakken zijn vaak de eerste tekenen dat door een balansverstoring opladen en herstellen niet meer goed of volledig lukt.

Is het zo dat de celzouten volgens dr. Schüßler direct aantoonbare minerale tekorten in het lichaam aanvullen? 

Dat is niet de bedoelde werking van deze subtiele minerale zouten. De Schüßlerzouten zijn cellulaire werkstoffen met een afmeting en lading identiek aan de aanwezige minerale werkstoffen rondom de cellen. De cellen zetten deze functiemiddelen in om na iedere actie hun ordening weer te herstellen in de natuurlijke beweging en opeenvolging van cellulaire processen. Als de cel en de cel omgeving dit doorlopende celbalans herstelproces weer met werkstoffen kunnen faciliteren kan ook de opname en verwerking van (grofstoffelijke) voedingsstoffen en orthomoleculaire supplementen door het gebruik van de (fijnstoffelijke) Schüßlercelzouten sterk verbeterd worden.  

Klik hier voor - Wat zijn celzouten vervolg

 

Wat zijn uw mineralenbehoeftes ?

Leer in 2 dagen zelf essentiele mineralenbehoeftes herkennen aan de hand van fysieke gesteldheden en weefselkenmerken in gezichten.

Fotos Instituut voor Celzouttherapie

Vaak is er een specifieke combinatie van celzouten noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen. Zo heb je energiegevende, ontlastende en opbouwende celzouten. Wat is er nodig?

 

Celzoutadvies & begeleiding?

Op www.celzouttherapeuten.nl vindt u adressen van Celzoutconsulenten en Celzouttherapeuten die u verder opweg kunnen helpen.