Overzicht Nederlandse Celzoutliteratuur 

Actief met Schüsslerzouten, Margit Müller-Frahling
Vertaald uit het Duits.

Inspiratie om te werken aan je gezondheid met 12 verschillende celzoutcombinaties.. Deze specifieke celzoutcombinaties - zijn afgestemd op de behoeften van het lichaam in verschillende jaargetijden. Geschreven vanuit een Celzouttherapeutische benadering. 

In het boek wordt iedere maand een Schüsslerzoutcombinatie beschreven, de ondersteunende werking ervan uitgelegd en aangevuld met een recept. Een vijfde van het boek bestaat uit een repertorium met suggesties voor de toepassing bij verschillende klachtenbeelden. 

In balans met Schüsslerzouten, Margit Müller-Frahling

Vertaald uit het Duits.

Werking en praktische toepassing met balansherstel als uitgangspunt.
Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler door verwrijving bereid. Geschreven vanuit een Celzouttherapeutische benadering. 

Een praktische leidraad hoe de 12 basis celzouten toe te passen, met uitleg over de werking, beschrijving van de afzonderlijke werkingsgebieden en de toepassing door het leren herkennen van de signalen waarmee het lichaam laat weten waar het balans zoekt. Naast de lichamelijke kenmerken bij ieder celzout ook een beschrijving van de kenmerken in gevoel en gedrag. Een derde van het boek bestaat uit een repertorium met suggesties voor de toepassing bij verschillende klachtenbeelden. Korte beschrijving van 15 aanvullende celzouten

Schüsslerzouten, Maria Lohmann 
Vertaald uit het Duits.

Werking en praktische toepassing op basis van gelaatsdiagnostiek.
Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler, door verwrijving bereid. Geschreven vanuit een Celzouttherapeutische benadering.

Het boek bevat naast de uitleg over de werking van de celzouten afbeeldingen van eenvoudige getekende gezichten met uitleg over en aanduiding van de gezichtskenmerken. Zowel de fysieke als de spiritueel – psychische kenmerken komen aanbod. De toepassing suggesties zijn voorzien van een korte uitleg over het waarom van de toepassing. Zeer korte beschrijving van 12 aanvullende celzouten

Gezond het jaar door met Schüβler Celzouten, Thomas Feichtinger en Susana Niedan
Vertaald uit het Duits. 

Werking en praktische toepassing vanuit veranderende behoeftes door het jaar heen.
Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler, door verwrijving bereid. Geschreven vanuit een Celzouttherapeutische benadering.

Het gebruik van de celzouten gezien vanuit de veranderende omstandigheden en dus veranderende behoefte van de mens door het jaar heen. Met een beknopte geschiedenis van de voedingsleer, het verschil tussen prikkel en substitutie, adviezen voor de toepassing, ook uitwendig. Register met veelvoorkomende klachtenbeelden. 
De schrijvers vertegenwoordigen de Oostenrijkse visie op de Celzouten volgens Dr. Schüβler, een traditie waarin de dagelijkse dosering soms aanzienlijk hoger is dan bijv. in de Duitse. Het kan raadzaam zijn de geadviseerde hoeveelheid tabletten eerst eens te halveren. 

Schüssler celzouten, Sabine Wacker
Vertaald uit het Duits. 

De mineralen kuur voor een optimale gezondheid.
Informatie over de 12 basiscelzouten volgens Dr. Schüβler vnl. vanuit de homeopathische typering.

Beschrijving van de 12 basiscelzouten vnl. vanuit de homeopathische visie met als aanvulling de typering vanuit het ‘tweede deel’ van de mineralen combinatie waaruit de celzouten bestaan zoals; ‘het fosfaattype, het sulfaattype etc. Aandacht voor voeding en levensstijl. Veel aandacht voor het zelf leren gebruiken en toepassingsadviezen, ook in kuur vorm. Korte beschrijving van 12 aanvullende celzouten

Geneeskrachtige kuren met Schüssler celzouten, Gunther Heepen
Vertaald uit het Duits. 

Gebruik de helende kracht van mineraal zouten om veelvoorkomende klachten doeltreffend te behandelen. Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler vnl. vanuit de homeopathische visie.

Zelfzorg kuren gericht op welzijn. Inspirerend boekje als je met de Celzouten goed voor jezelf wilt zorgen. Thema’s zijn bijvoorbeeld; het juiste evenwicht, reiniging, geestelijk welzijn. Overweeg bij het toepassen van de vele ideeën of het doel is vanuit een homeopathische invalshoek een prikkel te geven en/of pas voor ondersteuning van wat nu aan de orde is vanuit de toepassing van de verwreven celzouten volgens Dr. Schüβler de toegepaste celzout combinatie naar eigen inzicht aan!

Dr. Schusslers celzouttherapie, Dick en Ineke van der Snoek
Zout als basis voor uw gezondheid. Ankertje

Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler vanuit verschillende niet altijd duidelijk te onderscheiden invalshoeken waaronder ook astrologische constitutie beelden (astro-biochemie). Uitgangspunt het aanvullen van tekorten vanuit een v.nl. constitutionele denkwijze.

Theorie en achtergronden, beschrijving van de 12 basis celzouten en hun toepassing. Minder uitgebreide beschrijving van 12 toegevoegde zouten, invloed van voeding.

Gezichtsdiagnose, Dick en Ineke van der Snoek
Dr. Schussler’s Celzouttherapie

Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler vanuit verschillende (niet altijd duidelijk te onderscheiden) invalshoeken waaronder ook astrologische constitutie beelden. Uitgangspunt het aanvullen van tekorten vanuit een v.nl. constitutionele denkwijze.

Fotoboek met de gezichtskenmerken. In dit boek kun je zien hoe moeilijk het is de foto’s met de gezichtskenmerken de juiste kleur mee te geven (soms onduidelijk). Een aantal kenmerken zijn gekozen vanuit een andere invalshoek dan de signalen van de celzouten volgens Dr. Schüβler.

De mineraaltherapie van Dr. Schüssler, Gunther Harnisch
Vertaald uit het Duits. 

Informatie over de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüβler vnl. vanuit een homeopathische visie.

Klik hier voor informatie over de Celzouttherapie & Homeopathie

Terug naar Celzout informatie bronnen