Thema nascholingen Celzouttherapie
Spijsverteren, 'stof'wisselen' deel 1
Opnemen, omzetten en inzetten
In de nascholingsdag Spijsverteren, 'stof'wisselen deel 1 ligt de focus op de stofwisselingsprocessen van opnemen, omzetten en kunnen gebruiken.
We volgen de reis van voedsel door het spijsverteringskanaal. De taken en kwaliteiten van de betrokken weefsels en organen in deze stofwisselingsprocessen en het (on)vermogen van de mens voeding vanuit meerdere levensgebieden tot zich te nemen. Dus zowel het fysieke proces als de weerspiegeling daarvan in het levensveld. En natuurlijk komen de betrokken celzoutwerkingsgebieden aan bod!
Met reader 27 blz. en 12 overzichtsbladen
Inhoud reader spijsverteren/stofwisselen deel 1
Buiten binnenlaten
Ordening, licht en informatie
Vervuiling
Voedsel omzetten
Afstemmen en kiezen, onderscheid maken - Opnemen – Aanpassen - Afbouwen - Opbouwen, in stand houden - Opbouwen, groeien - Specifiek blijven
De reis door het spijsverteringskanaal
Mond – Maag - Dunne Darm - Dikke Darm
Het microbioom
Bijdrage; alvleesklier, lever, galblaas
Allergie, een ‘ik zwakte’
Eetstoornissen op zoek naar het ‘ik’.
Spijsverteren, 'stof'wisselen deel 2
Verwerken, hergebruiken en uitscheiden
In de nascholingsdag Spijsverteren, 'stof'wisselen deel 2 staan de stofwisselingsprocessen rond het verwerken, ‘hergebruiken’ en uitscheiden van rest- en afavlstoffen centraal. Welke organen en welke kwaliteiten zijn betrokken en wat vragen deze processen van de hele mens? Wat ‘houden we binnen’ en wat laten we weer gaan, terug in het geheel. En natuurlijk komen de betrokken celzoutwerkingsgebieden aan bod!
Met reader 23 blz. en 11 overzichtsbladen
Inhoud reader spijsverteren/stofwisselen deel 2
Inleiding; Hergebruiken of weggooien?
Samenwerking in verwerken
Ecosysteem darmen – fungi en microbioom
Ontzuren en ontslakken
Ontslakken en detox
Overlevingreactie en stofwisselen
Reis door de betrokken organen
Lymfe en Milt, Lever, Nieren en blaas, Dikke darm, Longen